"Directors’ Next Gen": Ψήφισε την καλύτερη φοιτητική ταινία της χρονιάς

Δημοσίευση: 25 Ιουνίου 2024, 16:11
Συντάκτης:

Το Cinobo, σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει και φέτος τον διαγωνισμό Directors’ Next Gen. Η συγκεκριμένη δράση γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναδεικνύοντας τις πρώτες δουλειές των ελλήνων σκηνοθετών του αύριο, σε μια προσπάθεια στήριξης των νέων δημιουργών.

Το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, με στόχο την εξωστρέφεια, την ανάδειξη των φοιτητικών κινηματογραφικών ταινιών που παράγονται στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών, και την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών διανομής, δίνει την ευκαιρία σε όλους μέσω του Cinobo, να παρακολουθήσουν 10 φοιτητικές ταινίες που αποτελούν πτυχιακές εργασίες 10 φοιτητών/τριών του.

Η συλλογή Directors’ Next Gen με τις 10 ταινίες θα παραμείνει στο Cinobo για έναν μήνα. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν στην πλατφόρμα και να τις βαθμολογήσουν, αναδεικνύοντας έτσι τη δημοφιλέστερη από αυτές. Η ταινία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες θεάσεις σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο μέσο όρο στη βαθμολογία του κοινού, θα κερδίσει το Βραβείο Directors’ Next Gen που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο, διανομή της ταινίας στη μεγάλη οθόνη, καθώς και προβολή της για 1 χρόνο μέσω της πλατφόρμας του Cinobο.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο διαγωνισμό Directors' Next Gen που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2023, βραβεύτηκε η μικρού μήκους ταινία Τσουλάκια της Δέσποινας Μαυρίδου.

Οι ταινίες που θα διαγωνιστούν:

Σκηνοθεσία: Αριάδνη Αγγελική Θυφρονίτου Λήτου

Μια θυμωμένη έφηβη πηγαίνει διακοπές με τον απών πατέρα της. Στην γαλήνια εξοχή, εξερευνά την επιθυμία της για ανδρική προσοχή με δύο μεγαλύτερα αγόρια, αγνοώντας την ανάγκη της για μια πατρική φιγούρα.

Σκηνοθεσία: Βίκυ Αναστασιάδου

Ένας παρορμητικός έφηβος, ο Μιχάλης, διανύει την τελευταία ημέρα ελευθερίας του με τους φίλους του ,προτού ο αυταρχικός πατριός του τον πάρει μακριά για όλο το καλοκαίρι. Η ημέρα τους αρχικά μοιάζει συνηθισμένη , όσο οι ώρες περνούν τα παιδιά μοιάζουν και όλο πιο βυθισμένα στην ευφορία που νιώθουν ο ένας δίπλα  στον άλλον, μοιάζει με όνειρο. Γρήγορα όμως αυτό θα τελειώσει, καθώς ένα ατυχές γεγονός θα αναγκάσει τον Μιχάλη να έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους του.

Σκηνοθεσία: Αριάδνη Αγγελική Θυφρονίτου Λήτου

Σε ένα skate park, ο clingy, έφηβος Χάρης προσπαθεί απελπισμένα να πείσει τον κολλητό του να μιλήσει στο crush του, τον πιο hot skater του πάρκου. Όμως ξεπερνάει τα όρια και φέρνει τη φιλία τους σε ρίσκο.

Σκηνοθεσία: Άλλκα Άλμα

Η Μαρία και η Κωνσταντίνα είναι παιδικές φίλες. Μεγαλώνοντας μαζι γρήγορα ανακάλυψαν πως τα συναισθήματά τους δεν ήταν μόνο φιλικά, από τότε δεν έχουν χωριστεί ποτέ και αποτελούν η μια το άλλο μισό της άλλης. Ωστόσο, ο θάνατος της Κωνσταντίνας θα αναγκάσει την Μαρία να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα, πριν από αυτό όμως θα της δοθεί μία τελευταία μέρα να πει το τελευταίο της αντίο. Μέσω των πέντε σταδίων του πένθους η Μαρία θα βιώσει την άρνηση του θανάτου της Κωνσταντίνας, τον θυμό,την διαπραγμάτευση, την κατάθλιψη του αποχωρισμού και τελικά την αποδοχή της νέας αυτής πραγματικότητας. 

Σκηνοθεσία: Μηλένα Περδικάρη

Ο Θέμης επιστρέφει στο σπιτι της αδελφής του, της Χριστίνας, μετά από χρόνια απουσίας και έχοντας περάσει ένα διάστημα στην φυλακή. Η Χριστίνα αναρωτιέται αν πρέπει να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ή να τον κρατήσει μακριά από την οικογένεια της.

Σκηνοθεσία: Μαρία Καραμανωλάκη | Παραγωγή: Μαρία Ανθίδου

Έβλεπε το πιο γλυκό του όνειρο. Θολές εικόνες από τότε που ήταν μικρός και ζούσαν οι γονείς του. Ένα παλιό τραγούδι αρχίζει να ακούγεται στο βάθος, δίνοντας ξεκάθαρη μορφή στις φιγούρες των γονιών του.Όμως δεν ονειρεύεται. Είναι ξύπνιος. Και η μουσική ακούγεται μέσα στο κεφάλι του...Ο Κ. είναι 40 χρονών, ζει μόνος. Το τραγούδι αυτό είναι η μόνη ευκαιρία να θυμηθεί τους γονείς του. Ο καιρός περνάει και ο Κ. χάνεται όλο και περισσότερο στις αναμνήσεις του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη ζωή του.

Σκηνοθεσία: Ευάγγελος Κυριακίδης

Το ντοκιμαντέρ Δημιουργικός Παραγωγός: Ο Αφανής Ήρωας του Ελληνικού Cinema διερευνά τον ρόλο του παραγωγού στη δημιουργική διαδικασία του ελληνικού κινηματογράφου, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα και τον αφανή δημιουργικό ρόλο που διακρίνει αυτό το ιδιαίτερο επάγγελμα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργακόπουλος

Ο Σάλι, ένας νέος αλβανικής καταγωγής, έχει αφήσει το σχολείο και δουλεύει σε θερμοκήπια. Θέλει να μαζέψει χρήματα για να πάει να δοκιμαστεί στις ακαδημίες της Γιουβέντους. Για να πραγματοποιήσει όμως το όνειρό του, θα πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια που προκύπτουν από τη σκληρή του καθημερινότητα.

Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Θεοδωρίδου

Σε μια διαδρομή με το αμάξι, η Μαρίνα, μια ενήλικη έφηβη, οδηγεί τη μικρότερη αλλά πιο ώριμη αδερφή της, Ελένη, στο καινούριο της σπίτι. Η Μαρίνα φρικάρει στην ιδέα του αποχωρισμού. Προφανώς δεν είναι έτοιμη, it's the end of their era! Έτσι, επινοεί ένα ψέμα σκοπεύοντας να καθυστερήσει το αναπόφευκτο, όμως αυτό που πετυχαίνει είναι να εκνευρίσει την Ελένη. Ένας ειλικρινής αδελφικός καυγάς ξεσπά μεταξύ τους. 

Σκηνοθεσία: Ηλίας Αβραμίδης | Μοντάζ: Γιάννης Γρατσωνίδης

Δύο αποξενωμένα αδέλφια ταξιδεύουν με την ετοιμοθάνατη μητέρα τους στο χωριό όπου μεγάλωσαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Caine Mutiny Court-Martial

The Caine Mutiny Court-Martial

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί το στρατοδικείο του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Μάρικ, ο οποίος...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
93695
Tanweer
6200
Film Group
5450
Feelgood
3993
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos