Wicked little letters

ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Ολίβια Κόλμαν και Τζέσι Μπάκλεϊ λάμπουν σε μια πνευματώδη κωμωδία που αποτελεί την ιδανική επιλογή για θερινό.

Wicked little letters - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Γύρω στο 1920, η ήσυχη αγγλική κωμόπολη Λιτλχάμπτον αναταράσσεται από ένα σκάνδαλο ανώνυμων επιστολών ακραία υβριστικού περιεχομένου που λαμβάνουν οι κάτοικοί της.

Η ευυπόληπτη Ήντιθ θα υποδείξει ως ένοχη την αθυρόστομη Ιρλανδή γειτόνισσά της Ρόουζ, ωστόσο η αστυνομικός της περιοχής θα υποψιαστεί σύντομα πως ίσως η τελευταία υπήρξε απλώς το εξιλαστήριο θύμα και θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Άποψη: Βασισμένο περιέργως σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην πουριτανική Αγγλία των 20s, το Wicked little letters επανενώνει Ολίβια Κόλμαν και Τζέσι Μπάκλεϊ μετά το The lost daughter (2021) σε μια πνευματώδη κωμωδία που αποτελεί την ιδανική επιλογή για θερινό.

Σε σκηνοθεσία Θία Σάροκ (Me before you), επιχειρείται μια μείξη κωμωδίας, whodunit εποχής και φεμινιστικής σάτιρας της συντηρητικής, πατριαρχικής διάρθρωσης της αγγλικής κοινωνίας του 20ου αιώνα, η οποία ευκολότατα περιφρονούσε ή/και στοχοποιούσε οποιαδήποτε γυναίκα δεν ενέπιπτε στο πρότυπο της κόσμιας, θεοσεβούμενης νοικοκυράς.

Με καταλύτες της δράσης αποκλειστικά τις γυναίκες της μικρής κοινότητας, ευρηματικές και συνασπισμένες απέναντι σε μια διαφαινόμενη αδικία, πρόκειται για μια ταινία ελαφρώς ναΐφ αλλά καλοκουρδισμένη και με αρκετές επιτυχημένες κωμικές στιγμές, όπως π.χ. όταν η Ρόουζ βλέπει να έχουν γράψει στην πόρτα της «Die slut» και σπεύδει να καθησυχάσει την σοκαρισμένη κόρη της, λέγοντάς της: «It’s german».

Ταυτόχρονα, συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό, «μεικτό» καστ από σταρς αλλά και καρατερίστες που δίνουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό, με τους Τίμοθι Σπαλ και Αντζάνα Βασάν να ξεχωρίζουν αμέσως μετά το πρωταγωνιστικό duo στους ρόλους του πατέρα της Ήντιθ και της αστυνόμου Γκλάντυς αντίστοιχα.

Συνολικά, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από συμπαθές κι ευχάριστο και το timing της ελληνικής διανομής παραδόξως ιδιαίτερα εύστοχο.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024, 03:29
Ενημέρωση: 27 Ιουνίου 2024, 03:31
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Wicked little letters (Μικρά πρόστυχα γράμματα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Ιουνίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Caine Mutiny Court-Martial

The Caine Mutiny Court-Martial

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί το στρατοδικείο του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Μάρικ, ο οποίος...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
93695
Tanweer
6200
Film Group
5450
Feelgood
3993
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos