«Οι Μηχανόβιοι» απεικονίζουν μία επαναστατική περίοδο στην Αμερική, όταν ολόκληρη η κουλτούρα και οι άνθρωποι βίωναν αλλαγές.

Μετά από μία τυχαία συνάντηση σε ένα μπαρ,η πεισματάρα Κάθι (Τζόντι Κόμερ) έλκεται αναπόφευκτα από τον Μπένι (Όστιν Μπάτλερ), το νεότερο μέλος μίας λέσχης μοτοσικλετιστών στις κεντροδυτικές πολιτείες της Αμερικής, που ακούει στο όνομα Βάνδαλοι και έχει ως αρχηγό τον Τζόνι (Τομ Χάρντι).

Όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα, η λέσχη μεταμορφώνεται από έναν τόπο συγκέντρωσης περιθωριακών τύπων σε μία επικίνδυνη και βίαιη συμμορία του υποκόσμου, αναγκάζοντας τον Μπένι να επιλέξει ανάμεσα στην Κάθι και την αφοσίωση του στη λέσχη...

Mια (ας την πούμε για χάρη του συλλογισμού) πιο μοντερνοποιημένη εκδοχή του "Ατίθασου", με τον οποίο μπορεί να συνομιλεί στο πλαίσιο της σκηνοθετικής τόλμης, αλλά υστερεί ξεκάθαρα στην αφηγηματική πυγμή. 

O Tζεφ Νίκολς (των Take shelter, Mud, Nidnight Special) που έχει να κάνει ταινία 7 χρόνια από το Loving, προσπαθεί να αφήσει ένα στίγμα, σε ένα είδος όμως που δεν του πάει και τόσο. Θέλει να μιλήσει για τις ΗΠΑ των 60s (την ανασύσταση της εποχής πάντως την καταφέρνει σχεδόν εντυπωσιακά) και την βία των συμμοριών με μοτοσυκλετιστές, τις παρανομίες αλλά και τους "μοιραίους" άνδρες που τις καβαλούσαν και που τότε αποτελούσαν απωθημένο πολλών νοικοκυρών. 

Περίπου σε μια αντίστοιχη κατηγορία ανήκει και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Κάθι, η οποία καψουρεύεται ένα καβαλάρη των Harley και αποτελεί μια μια αναπάντεχη επιλογή του Νίκολς να αφηγηθεί μια ιστορία μέσα σε μια ματσό τοξική αρρενωπότητα, μεσω αυτής. Ο έρωτάς τους κάπου αποπροσανατολίζει το bromance που αποτελεί βασικό γρανάζι λειτουργίας της συμμορίας, αρχίζουν οι εντάσεις και οι ισορροπίες συνεχίζουν ιδιαίτερα εύθραστες. 

Η αφήγηση δεν ξύνει παρά ελάχιστα τα ζητήματα που θίγονται στην ταινία, σε μια επιφανειακότητα μάλλον αναπάτεχη και δεν βοηθά τις ερμηνείες που είναι μετρημένες και σταθερά καλές. 

Παρά τα γκάζια, θα περίμενε κανείς για μια ταινία που βασίζεται σε μικρές προσωπικές ιστορίες, περισσότερο συναίσθημα που εδώ παρά ορισμέςν εκρήξεις, απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό, σε ένα φιλμ η δημιουργία του οποίου βασίστηκε σε ένα... φωτογραφικό άμπουμ του Ντάνι Λιόν, το οποίο εκδόθηκε το 1967 και προσέφερε μια ματιά στις ζωές των μελών του κλαμπ μοτοσυκλετιστών στις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ...

Πρώτη δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2024, 17:52
Ενημέρωση: 27 Ιουνίου 2024, 01:10
Τίτλος:
The bikeriders (Οι μηχανόβιοι)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Ιουνίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Caine Mutiny Court-Martial

The Caine Mutiny Court-Martial

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί το στρατοδικείο του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Μάρικ, ο οποίος...
1 day

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
93695
Tanweer
6200
Film Group
5450
Feelgood
3993
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos