Ο Χρήστος Ακούει Σινεμά στο Δαναό: «Hedwig and the Angry Inch»
Ο Χρήστος Ακούει Σινεμά στο Δαναό» συνεχίζει τις θεματικές μουσικές προβολές στον κινηματογράφο Δαναό και προτείνει την εμπειρία του «Hedwig and the Angry Inch» του Τζον Κάμερον Μίτσελ, την Δευτέρα 28 Απριλίου στις 9 το βράδυ.
ΣΧΕΤΙΚΑΟι "Σμιλεμένες ψυχές" του Σταύρου Ψυλλάκη στο Δαναό
Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του πολυβραβευμένου punk-rock μιούζικαλ του Broadway, που με τη σειρά του βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του σκηνοθέτη. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά Off-Broadway το 1998, σύστησε στο κοινό την ιδιαίτερη και γοητευτική Hedwig και την όρισε ως την πιο εμβληματική gender queer περσόνα του σύγχρονου μουσικού θεάτρου.
Ο John Cameron Mitchell ανέλαβε τη σκηνοθεσία, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο μεταφέροντας το μεγαλείο της παράστασης στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία παρουσιάζει την περιπετειώδη ζωή της Hedwig, μιας τρανς ροκ τραγουδίστριας που αγωνίζεται να βρει την ελευθερία και την αγάπη. Μέσα από την ιστορία, το έργο εξερευνά θέματα όπως η εξουσία, η φήμη, η σεξουαλικότητα και ο ανθρώπινος πόνος με μια ειλικρινή, καθαρή και συγκινητική ματιά.
Εκτός από τo πολυεπίπεδο σενάριο, η ταινία μνημονεύεται και ως μια glam μουσικοχορευτική γιορτή χάρη στο δυναμικό και πρωτότυπο soundtrack της που συνδυάζει rock και punk στοιχεία, με τραγούδια που έχουν γίνει κλασικά όπως το «The Origin of Love» και το «Wicked Little Town».
Η ιστορία, οι εντυπωσιακές περούκες, τα απίστευτα κοστούμια και η εκρηκτική μουσική χάρισαν στην ταινία μια μακρά φεστιβαλική πορεία με μεγάλη λίστα βραβείων, ανάμεσά τους το Βραβείο Teddy στο Φεστιβάλ Βερολίνου και το Βραβείο Σκηνοθεσίας, αλλά και εκείνο του κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς, καθιστώντας την ένα instant cult διαμαντάκι του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου.

Δευτέρα 28 Απριλίου
21:00 - Hedwig and the Angry Inch του John Cameron Mitchell
Πρωταγωνιστούν: Τζον Κάμερον Μίτσελ, Μίριαμ Σορ ,Στίβεν Τρασκ ,Μάικλ Πιτ, Αλμπέρτα Γουάτσον.
Σκηνοθεσία: Τζον Κάμερον Μίτσελ
Διάρκεια: 95’. Έτος παραγωγής: 2001.
Σύνοψη: Μια τρανς ροκ τραγουδίστρια από τη Γερμανία, η Hedwig, παλεύει να βρει την ταυτότητά της, ενώ ακολουθεί τον πρώην σύντροφό της και δημιουργό της μουσικής της, σε μια αμερικανική περιοδεία.
«Ο Χρήστος Ακούει Σινεμά στο Δαναό» πρόκειται για έναν μηνιαίο κύκλο ειδικών προβολών, που συνδιοργανώνει ο Κινηματογράφος Δαναός και η σελίδα του κοινού στα social media “O Χρήστος δεν μένει πια Εδώ”.
Κινηματογράφος Δαναός -Λεωφόρος Κηφισίας 109. Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ. Προπώληση: www.danaoscinema.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων