Οι σταρ στη νέα ταινία του Λεός Καράξ

Δημοσίευση: 27 Νοε. 2024, 17:20
Συντάκτης:

Μετά από ένα αυτοαναφορικό φιλμ που προβλήθηκε εκτός διαγωνισμού πρώτα στις Κάννες και πλέον είναι διαθέσιμο στο Mubi, το C’est pas Moi, το αιώνιο enfant terrible του γαλλικού σινεμά, ο αναρχικός Λέος Καράξ, επιστρέφει στην μυθοπλασία μετά το αγγλόφωνο μιούζικαλ, Annette, μια από τις καλύτερες ταινίες του 2021, έχοντας στο δυναμικό του ξανά τον Άνταμ Ντράιβερ. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε επίσης ένα από τα πιο δυνατά ονόματα του γαλλικού σινεμά, την Λέα Σεϊντού.

<a href="/nea/o-neos-leos-karax-paramenei-tolmiros-kai-protoporiakos/70882">Ο νέος Λεός Καράξ παραμένει τολμηρός και πρωτοποριακός</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ νέος Λεός Καράξ παραμένει τολμηρός και πρωτοποριακός

Στο τελευταίο τεύχος των Cahiers du Cinema, ο γάλλος παραγωγός Charles Gillibert, με τον οποίο συνεργάστηκαν στα Annette και C’est pas Moi, μίλησε για το νέο πρότζεκτ, το οποίο θα είναι πιο ακριβό από το Annette (κόστιζε 16 εκατομμύρια) και ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο 2025. Άραγε θα το δούμε μέσα στο 2025 ή θα βγει σε κάποιο φεστιβάλ, όπως στις Κάννες, το 2026; Άγνωστο μιας και ο Καράξ μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες χρονικές αποστάσεις ανάμεσα στις ταινίες του. Παρότι η καριέρα του μετρά σαράντα χρόνια, έχει σκηνοθετήσει έξι ταινίες μεγάλου μήκους (Boy Meets Girl-1984, Mauvais Sang-1989, Les Amants du Pont-Neuf-1991, Pola X-1999, Holy Motors-2012, Annette-2021).

Η έβδομη είναι καθοδόν, αλλά ίσως ο δρόμος να είναι ακόμα μακρύς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Havoc

Havoc

Θα το βρείτε: Netflix

O Γκάρεθ Έβανς των "The raid" κινηματογραφεί μαεστρικά το χάος, αλλά όταν παίρνει ανάσες,...
10 ώρες