Tα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" ξανά στο σινεμά
Μετά το βραβευμένο με Όσκαρ σεναρίου Promising Young Woman και το κατώτερο των προσδοκιών, Saltburn, η Emerald Fennell έχει ήδη ανακοινώσει το επόμενο βήμα της: την διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος του 19ου αιώνα, Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλι Μπροντέ. Αυτό που έρχεται τώρα να προστεθεί ως είδηση και να αυξήσει την προσμονή του κοινού για την ταινία είναι η επιλογή της Margot Robbie και του Jacob Elordi για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του κεντρικού ζευγαριού της ιστορίας. Η Fennell θα αναλάβει για μια ακόμα φορά την σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή της ταινίας. Η ταινία είναι ακόμα στην προπαραγωγή με σκοπό να γυριστεί μέσα στο 2025 στην Μεγάλη Βρετανία. Παραγωγός της ταινίας η Lucky Chap (στην οποία συνιδρύτρια είναι η Robbie), που βρισκόταν πίσω και από τις δύο προηγούμενες δουλειές της σκηνοθέτριας αλλά και πίσω από το Barbie με την Robbie.
ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2025: Παλμός και πολυθεματικότητα στη μοναδική σειρά του Φεστιβάλ
Η σκηνοθέτρια είχε ήδη ανακοινώσει με post της στα social media για την τρίτη της ταινία, που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει να της ταιριάζει, αν και είμαστε σίγουροι πως θα έχει μια πιο σύγχρονη, μεταφεμινιστική προσέγγιση στο θέμα. Θα δούμε άραγε και τον Barry Keoghan στην ταινία που είναι πλέον ένα δυνατό χαρτί στην νέα γενιά ηθοποιών; Ο ίδιος είχε δηλώσει στο Variety πρόσφατα «Με ό,τι και να ασχοληθεί η Emerald, είμαι εκεί. Είναι απίστευτη».
Σε συνέντευξή της επίσης στο Variety τον Ιανουάριο, η Margot Robbie είχε εξάρει την σκηνοθετική δεξιότητα της Fennell. «Η Emerald σε εντάσσει σε έναν κόσμο τόσο γρήγορα. Είναι θαυμάσια στον τόνο και στην πλοκή. Μπαίνει στον εγκέφαλό σου και χτυπά στα πιο διεφθαρμένα μέρη του, έτσι ώστε να είσαι συνένοχος στην ιστορία. Αυτό είναι αυτό για το οποίο μιλούν οι άνθρωποι δύο εβδομάδες μετά». Μέχρι τότε, την ηθοποιό θα την δούμε στο A Big Bold Beautiful Journey του Kogonada, ενώ ως παραγωγός βρίσκεται πίσω από το My Old Ass. Ο Elordi μετά το Saltburn της σκηνοθέτριας και το Priscilla, ετοιμάζεται για τα The Narrow Road to the Deep North του Justin Kurzel και το Φρανκενστάιν του Guillermo del Toro.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία μεταφορά στο σινεμά για τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» έγινε από την Άντρεα Άρνολντ το 2011, ενώ πριν δύο χρόνια βγήκε στις αίθουσες το «Emily» της Φράνσες Ο’Κόνορ, που μιλούσε για τη ζωή της Έμιλι Μπροντέ.
Update: Πρώτη φωτό που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η ταινία προορίζεται για τις αίθουσες του Αγίου Βαλεντίνου το 2026.
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων