Σύνοψη: Η Λορ Καλαμύ («Call my Agent») πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία για τις δεύτερες (και τρίτες και τέταρτες) ευκαιρίες που μπορούμε να έχουμε στη ζωή και θα ανακαλύψει ότι ποτέ δεν είναι αργά να βρεις τη χαρά - και τελικά τον ίδιο σου τον εαυτό.
Ένας υπέροχος σύζυγος, δύο τέλειες κόρες, ένα οδοντιατρείο που τα πηγαίνει περίφημα: όλα στη ζωή της Ιρίς πάνε εξαιρετικά. Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε σεξ με τον σύντροφό της; Ίσως ήρθε η ώρα να βρει έναν εραστή…
Άποψη: Η Λορ Καλαμύ είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα του σύγχρονου γαλλικού κινηματογράφου, μια αγαπητή και ταλαντούχα ηθοποιός με εκτόπισμα την οποία γνωρίσαμε περισσότερο στο Call my Agent αλλά και στις ταινίες My Donkey, My Lover and I (για την οποία κέρδισε βραβείο Σεζάρ) και στο δραματικό Full Time (για το οποίο πήρε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας).
Στο Βρέχει Άντρες, ατάκα συνδεδεμένη απόλυτα με το ομώνυμο χιτ, υποδύεται μια εκδοχή του Call my Agent, μένοντας στην θεματική της αναδυόμενης και υπό εξερεύνηση σεξουαλικής διάθεσης, της ανάγκης για αγάπη, έρωτα και σεξ, της θέλησης για μια ενεργή και δυναμική ζωή.
Στην ταινία της Caroline Vignal, στην οποία ξανασυνεργάζονται σκηνοθέτρια και ηθοποιός μετά τον γάιδαρο, η όλη της κωμική περσόνα μπαίνει στον αυτόματο πιλότο για να υπηρετήσει ένα προβλέψιμο και χιλιοειπωμένο στόρι, ειδικά στο γαλλικό σινεμά. Πόσες και πόσες γαλλικές κομεντί των τελευταίων χρόνων δεν έχουν μιλήσει για μεσήλικα περίπου ζευγάρια, τα οποία βρίσκονται σε μια κρίση μιας και ο ένας από τους δύο -συνήθως ο άντρας- έχει παραδοθεί στην ρουτίνα και στην ανία της καθημερινότητας και έχει εξαφανιστεί όποια ερωτική σπίθα ενυπήρχε μέχρι τότε, με αποτέλεσμα εκείνη να θέλει λίγο να αναζητήσει κάπου αλλού συντροφιά.
Πρόσφατα το είδαμε και στην Φύση του Έρωτα.
Διαθέτει κάποια ωραία κωμικά σκετσάκια, όπως οι συναντήσεις με τυχαίους άντρες που γνωρίζει μέσω κάποιας εφαρμογής τύπου Tinder, αν και περισσότερη πλάκα θα έχει να ξαναβάλουμε στην επανάληψη το Είσαι το Ταίρι μου και τις συναντήσεις του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου με άκυρες τύπισσες, που στο κάτω κάτω της γραφής προκαλούσε περισσότερο και αβίαστο γέλιο.
Θεμιτά τα μηνύματα περί αυτοδιάθεσης του σώματος και ερωτικής ζωής σε οποιαδήποτε ηλικία και υπό οποιαδήποτε συνθήκη ζωής, αλλά ακόμα και αυτό πλέον δεν είναι κάτι νέο ως κινηματογραφική τοποθέτηση.
Η Καλαμύ το παίρνει όλο πάνω της και χάρη στην στόφα κωμικής ηθοποιού που διαθέτει καταφέρνει και προξενεί γέλιο, κλέβοντας τις εντυπώσεις και κρύβοντας τις σεναριακές αδυναμίες, αλλά πάνω σε ένα στόρι που μετά το πρώτο μισάωρο έχει ήδη τελειώσει για να περιμένεις μια ακόμα ολόκληρη ώρα για να δεις ένα τέλος εντελώς κλισέ.
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων