ΣΕΙΡΕΣ

"Clipped": Ίντριγκες και σκάνδαλα στο ΝΒΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουνίου 2024, 18:43
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η σειρά πραγματεύεται την πτώση του Ντόναλντ Στέρλινγκ, ιδιοκτήτη των Los Angeles Clippers, λόγω των ρατσιστικών αντιλήψεών του, οι οποίες αποκαλύφθηκαν από την ερωμένη του εν μέσω του πρωταθλήματος.

<a href="/home-cinema-vod/caine-mutiny-court-martial/70074">The Caine Mutiny Court-Martial</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Caine Mutiny Court-Martial

Παρά το σκάνδαλο, η ομάδα τελικά προκρίθηκε στα πλέι οφς του ΝΒΑ υπό την καθοδήγηση του προπονητή Ντοκ Ρίβερς.

Άποψη: Εμπνευσμένο από το podcast με τίτλο “The Sterling Affairs” του ESPN, το “Clipped” οπτικοποιεί με τον καλύτερο τρόπο μία πορεία προς την κορυφή για την μπασκετική ομάδα Clippers και μία ταραχώδη κάθοδο προς την καταστροφή για τον 80χρονο τότε Στέρλινγκ, ο οποίος διατηρούσε μία ιδιόμορφη σχέση με την ερωμένη του Β. Στιβιάνο.

Η ίντριγκα είναι εκεί, όπως και οι χαρακτήρες και εμείς εύκολα παρασυρόμαστε σε ένα πυκνό story telling που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον περιορισμένο χρόνο που έχει το φορμά του για να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις του συγκεκριμένου σκανδάλου.

Η δημιουργός της σειράς Τζίνα Γουέλτς των “Feud” και “The Terror” φαίνεται ότι δεν φοβήθηκε να ενορχηστρώσει για την μικρή οθόνη μία ιστορία δύσκολη και ποικιλόμορφη, όπως και να συντονίσει μεγάλα ονόματα του χώρου για αυτόν τον σκοπό.

Και φυσικά, όλοι τους ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους και με το παραπάνω. Ο Εντ Ο’Νιλ (“Married with Children”, “Modern Family”) κατάφερε να γίνει αποκρουστικός “wealthy white man”, η Τζάκι Γουίβερ (“Silver Lining Playbook”) έγινε ο ορισμός της βολεμένης αλλά και ενοχλημένης συζύγου που δείχνει τα δόντια της και ο -καλύτερος όλων- Λόρενς Φίσμπερν (“The Matrix”) δεν μάσησε καθόλου στον ρόλο του κόουτς. Απεναντίας, κατόρθωσε να βάλει στην θέση του όποιον εμπόδιζε τον ιερό σκοπό του.

Οι εντάσεις που δημιουργούν μεταξύ τους, όπως και το λάδι στην φωτιά που ρίχνει η Κλεοπάτρα Κόλμαν (“Infinity Pool”), συντελούν σε μία ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη, με ανατροπές και άκρως εθιστική για όποιον την παρακολουθεί. Βέβαια, το FX μας έχει συνηθίσει σε τρομερές αφηγήσεις και καλή τηλεόραση με τις σειρές του που πραγματεύονται αληθινά γεγονότα. Και τώρα το “Clipped” μπορεί να προστεθεί σε αυτές.

Και αυτό γιατί εκτός από την άψογη εκτέλεση, η σειρά προσέγγισε την ιστορία με την σοβαρότητα, την ευθύτητα αλλά και την κωμικότητα που απαιτούσε. Μέσα από τα επεισόδια γίνεται αντιληπτό πως η κατάρρευση ενός μεγάλου American Dream φέρνει μαζί πολιτική και κοινωνική αντίδραση, όπως βεβαίως και οικονομικές απώλειες και δικαιολογημένη περιθωριοποίηση. Ωστόσο, είναι μία ευχάριστη έκπληξη πώς οι σεναριογράφοι κατάφεραν να αποδώσουν με επιτυχία και την τραγελαφική πτυχή της ιστορίας.

Το ”Clipped” βρίσκεται στην πλατφόρμα του Disney+.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Caine Mutiny Court-Martial

The Caine Mutiny Court-Martial

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί το στρατοδικείο του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Μάρικ, ο οποίος...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
93695
Tanweer
6200
Film Group
5450
Feelgood
3993
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos