ΣΕΙΡΕΣ

"House Of The Dragon season 2": Σκοτεινή ατζέντα στο σωστό και το λάθος

Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2024, 16:02
Συντάκτης:

Δράκοι, λευκά μαλλιά και αιμομικτικές σχέσεις. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία του οίκου Ταργκάριεν είναι ξανά στις οθόνες μας, καθώς η πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν επέστρεψε, επανεισάγοντάς μας στην οικογένεια των δράκων και τον εμφύλιο πόλεμο που πλησιάζει.

<a href="/nea/under-bridge-sti-sosti-pleyra-tis-istorias/70087">"Under the bridge": Στη σωστή πλευρά της ιστορίας</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Under the bridge": Στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Ο πρώτος κύκλος του “House Of The Dragon”, πρίκουελ βασισμένο στο βιβλίο του George R. R. Martin “Fire & Blood”, στο οποίο μας αφηγείται την ιστορία και την πτώση του Οίκου των Ταργκάριεν, ολοκληρώθηκε το 2022 μετά από δέκα επεισόδια, αφήνοντας την κυριαρχία του Γουέστερος σε ουσιαστική κρίση. Ο βίαιος θάνατος του Λουσέρις Βελάριον από τον Έιμοντ Ταργκάριεν, στο φινάλε της σεζόν, επισφράγισε την κραταιά κόντρα Μαύρων και Πράσινων και το επερχόμενο χάος, απομακρύνοντας μια για πάντα την ιδέα οποιασδήποτε ειρηνικής εξέλιξης.

Στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, η ένταση κλιμακώνεται και οι χαρακτήρες δοκιμάζονται προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μια καλύτερη θέση για τον εαυτό και τους αγαπημένους τους.  

Η Ρεϊνίρα (Emma D'Arcy) θρηνεί για τον θάνατο του γιου της, προσπαθώντας να διαχειριστεί την βαθιά επιθυμία της για εκδίκηση, ενώ ο Ντέιμον (Matt Smith) μένει πιστός στο μόνος-μου-και-όλοι-τους, διψώντας ως συνήθως για αίμα και χάος. Από την άλλη, η Άλισεντ (Olivia Cooke) εξακολουθεί να ανησυχεί γι’ αυτά που έχουν συμβεί και συμβαίνουν και να δολοπλοκεί με τον πατέρα της (Rhys Ifans), ενώ ο ανεξέλεγκτος σταδιακά Έγκον (Tom Glynn-Carney) αποκτά νέους συμμάχους και λόγους για να δικαιολογεί τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του.

Στα τρία επεισόδια που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής, το σόου παραμένει σκοτεινό και οι χαρακτήρες του γκρίζοι, διατηρώντας την δική τους ατζέντα και οπτική στο σωστό και το λάθος.

Υπάρχουν ψήγματα χιούμορ και σοκαριστικά γεγονότα που προωθούν δράσεις και αντιδράσεις, ενώ γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα για κάποιους χαρακτήρες.

Οι εξελίξεις δεν είναι καταιγιστικές μέχρι στιγμής, ενώ ο πατριαρχικός σεξισμός και η διαβρωτική ανάγκη για εξουσία εξακολουθούν να διερευνώνται, απλά ίσως όχι με την λεπτότητα και το ραφινάρισμα που θα θέλαμε.

Σε κάθε περίπτωση, είναι νωρίς. Περιμένουμε με αγωνία την συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Hitman, από την Spentzos Hitman, από την Spentzos