"Bugonia": Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2024, 13:47
Συντάκτης:

Σας το είχαμε γράψει πριν 3 μήνες, είναι πλέον επίσημο. 

<a href="/tainies/kinds-kindness/69945">Kinds of kindness</a>ΣΧΕΤΙΚΑKinds of kindness

Ασταμάτητος ο Γιώργος Λάνθιμος, ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει το 3ο φίλμ μέσα σε 2 χρόνια. 

Η 9η μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου (πριν ακόμα δούμε το Kinds Of Kindness στις ελληνικές αίθουσες) θα είναι το "Bugonia", το οποίο θα αποτελέσει το ριμέικ της cult επιτυχίας του 2003 σε σκηνοθεσία του Τζανγκ Τζουν Γουάν «Save the Green Planet», μια μαύρη κωμωδία που αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού που απαγάγει και βασανίζει έναν επιχειρηματία που πιστεύει ότι είναι μέρος μιας εξωγήινης εισβολής.

Αρχικά, το αγγλόφωνο ριμέικ θα σκηνοθετούσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης του πρωτότυπου φιλμ, αλλά τελικά ο Λάνθιμος θα συνεργαστεί με τον Άρι Αστερ στην παραγωγή, εξέλιξη που μας ιντριγκάρει ακόμη περισσότερο.

Θα πρωταγωνιστήσουν (προφανώς) η μούσα του σκηνοθέτη Έμμα Στόουν στην 5η μεταξύ τους συνεργασία (μετά τα Favourite, Poor Things, Bleat, Kinds Of Kindness) και ο Τζέσι Πλέμονς, με τον οποίο θα δουλέψουν μαζί για 2η φορά back to back μετά το Kinds, Τη σεναριακή διασκευή υπογράφει ο βραβευμένος με έξι Έμι Γουίλ Τρέισι, ο οποίος μετρά στο παλμαρέ του το "The menu", τα πρώτα επεισόδια του "Succession", αλλά και δεκάδες επεισόδια της εξαιρετικής εκπομπής πολιτικής σάτιρας "Last Week Tonight with John Oliver". Πολύ καλός και ταιριαστός δηλαδή. 

Ο Λάνθιμος δεν θα συμμετάσχει στο σενάριο, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, όπως επίσης για πρώτη φορά θα κάνει ταινία σε παραγωγή της Focus Features, μιας και οι προηγούμενες ταινίες του είχαν κυκλοφορήσει από την Searchilight Pictures ή την A24.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι. 

Πλέον γνωρίζουμε και την ημηερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας με την Focus Features, να ανακοινώνει πως θα βγει στις αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Caine Mutiny Court-Martial

The Caine Mutiny Court-Martial

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί το στρατοδικείο του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Μάρικ, ο οποίος...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
93695
Tanweer
6200
Film Group
5450
Feelgood
3993
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos