Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη:Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει το κομμάτι της με φιέστα αθλητών να κολυμπάνε στο ποταμό Σηκουάνα, μια επιστήμονας με τη βοήθεια της αστυνομίας θα προσπαθήσει να τους αποτρέψει καθώς τεράστιος καρχαρίας ψάχνει για μεζεδάκια.

Γνώμη: Τελευταία φορά που είχαμε δεί κάτι αντίστοιχο ήταν το Meg με τον Jason Statham να ρίχνει κλωτσομπούνια σε ένα υπερμεγέθη καρχαρία για 2η φορά παρακαλώ. Προσπερνώντας το γεγονός πως έπρεπε να γυριστεί sequel σε αυτό το αριστούργημα, η αλήθεια είναι οτι και στη προκειμένη  περίπτωση του Under Paris το σενάριο χωλαίνει δραματικά. Στο συγκεκριμένο ποταμό καταρχάς δε χρειάζεται κάποιος καρχαρίας να γίνει το κακό καθώς μια μικρή βουτιά αρκεί για να βγείς με ουρά. Θερμαικός vs Σηκουανας σημειώσατε χ.

Απο την άλλη, έχουμε μια αστυνομία που συμπεριφέρεται με το γάντι σε οικολόγους που εμφανίζονται εκει που δε τους σπέρνουν, ενώ βοηθούν με ιδιαίτερη θέρμη την επιστήμη να καταλάβει γιατί το Παρίσι έχει κατακλυστεί όχι μόνο απο κρουασάν αλλα και απο καρχαρίες.

Αν κάποιος παραβλέψει όλη αυτή την επιστημονική φαντασία έχει να κάνει με ένα ταινιάκι που προσπαθεί να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά χωρίς ίχνος χιούμορ (αυτή η μάστιγα), καθώς μιλάμε για ακραίες καταστάσεις, ενώ το αιματοκύλισμα είναι αρκούντως ικανοποιητικό.

Ο σκηνοθέτης Xavier Gens έχει δώσει δείγματα στη φιλμογραφία του πως να παρουσιάζει σοβαρό gore και ένταση (Ηitman, The divide, Mayhem) όπου και εδώ αποτελούν το δυνατό σημείο του φίλμ. Τα ψηφιακά εφέ θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα: μια δοκιμή σε ρεσιτάλ κακότητας ενός απο τα πολλα Sharknado όπου το επιτελείο έχει ξοδέψει 5 ευρώ σε cgi ,σε σημείο που ένα καρχαριοκουκλάκι απο τα Jumbo να τρομάζει περισσότερο, θα σας πείσει.

Αν μπορούσε να ξεμπερδέψει γρηγορότερα με την ακατάσχετη πολυλογία στα μισά του έργου όπου γίνονται φιλότιμες ενέργειες να εξηγηθούν τα ανεξήγητα, θα έιχαμε ένα δεμένο fun b movie. Στο τελευταίο μισάωρο γίνεται πραγματικό πάρτυ οπότε όσοι δεν έχετε βαρεθεί μέχρι τότε κάντε λιγάκι υπομονή.

Γενικότερα στα σημεία που ο πραγματικός πρωταγωνιστής επιτίθεται με μανία, το Under Paris αποζημιώνει.

Απο την άλλη τα οικολογικά μηνύματα με ολίγον αστυνομικό τουρλουμπούκι, με φαφλατάδες πολιτικούς που οκ στεναχωριούνται για το κακό που τους έχει βρεί αλλά οι αγώνες δε γίνεται να ακυρωθούν έστω και αν τα ζωάκια βαρυστομαχιάσουν απο το φαγοπότι. Αν θέλαμε να δούμε διαφθορά και σαπίλα που ξεκινά απο τα υψηλά κεφάλια υπάρχουν παρακαταθήκη οι 2 καλύτερες αστυνομικές σειρές ever (The Wire, Shield).

Εδώ πήραμε αγκαλιά ένα κουβά παγωτό να κάνουμε προθέρμανση για το καλοκαίρι με τις διακοπές που ΔΕΝ θα κάνουμε, παρά την απόλυτη μάχη που δίνουν οι πολιτικοί μας με την ακρίβεια. Ούτε καρχαρίες έχουμε πρόχειρους στη χώρα μας....

Πέρα απο το κατάλληλο γλέντι, τα γύρω γύρω θα μπορούσαν να λείπουν έτσι ώστε το Under Paris να μη κολυμπάει στη θάλασσα της μετριότητας.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2024, 15:06
Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2024, 14:58
Τίτλος:
Under Paris
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Πλατφόρμα Streaming: 
Release: 
5 Ιουνίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Caine Mutiny Court-Martial

The Caine Mutiny Court-Martial

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί το στρατοδικείο του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Μάρικ, ο οποίος...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
93695
Tanweer
6200
Film Group
5450
Feelgood
3993
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos