Έξι ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Δημοσίευση: 26 Ιουλίου 2024, 16:46
Συντάκτης:

Έξι ελληνικές ταινίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 30o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Βοσνίας από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου.

<a href="/nea/vraveia-gia-giorgo-zoi-dafni-hairetaki-kai-asimina-proedroy-sto-saragevo/70305">Βραβεία για Γιώργο Ζώη, Δάφνη Χαιρετάκη και Ασημίνα Προέδρου στο Σαράγεβο</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒραβεία για Γιώργο Ζώη, Δάφνη Χαιρετάκη και Ασημίνα Προέδρου στο Σαράγεβο

Η μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας «Αrcadia» του Γιώργου Ζώη, ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή με παραγωγούς τους Αντιγόνη Ρώτα και Στέλιο Κοτιώνη (Foss Production) και τη Μαρία Δρανδάκη (Homemade Films).

Το ντοκιμαντέρ «Λώξη» των Δημήτρη Ζάχου και Θανάση Καφετζή.

Το ντοκιμαντέρ «Αυτό που ζητάμε από ένα άγαλμα είναι να μην κινείται» της Δάφνης Χαιρετάκη

Στο Σπουδαστικό τμήμα του φεστιβάλ επιλέχθηκαν τρεις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους:

«Assist» της Μαρίας Τσιώλη (παγκόσμια πρεμιέρα), «Pitylos» της Γαλάτειας Λαγουτάρη (παγκόσμια πρεμιέρα) και «Το χάος που άφησε πίσω της» του Νίκου Κολιούκου.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ