Αντισυμβατικές (αυτο)βιογραφίες στο Exile Room

Δημοσίευση: 9 Ιαν. 2024, 14:26
Συντάκτης:

Κινηματογραφικό αντίδοτο στις μικρές και μεγάλες τραγωδίες της ζωής, οι προβολές του Ιανουαρίου αποτελούνται από δύο αντισυμβατικές (αυτο)βιογραφίες από τη Μ. Βρετανία. Ένα ανέλπιστο μέσο αυτοθεραπείας και εξορκισμού προσωπικών δαιμόνων που οι δημιουργοί τους μοιράζονται γενναιόδωρα μαζί μας. 

<a href="/nea/oli-i-omorfia-kai-i-aimatohysia-dorean-sto-exile-room/69913">Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία δωρεάν στο Exile Room</a>ΣΧΕΤΙΚΑΌλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία δωρεάν στο Exile Room

Με δωρεάν είσοδο. 

Πέμπτη 18/1, 21.00

Red Herring

Σκηνοθεσία: Kit Vincent. Έτος: 2023. Ην. Βασίλειο. 94'

Στα 24 του, ο Kit Vincent διαγνώστηκε με ανίατο όγκο στον εγκέφαλο, ανατινάζοντας τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες στις ζωές της οικογένειάς του. Πασχίζοντας ακόμα να συμφιλιωθεί με ένα δικό του οικογενειακό μυστικό, ο πατέρας του, Lawrence, αναζητά καταφύγιο σε μονοπάτια αντιπερισπασμού: Από την καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι του έως τη μεταστροφή του από τον αθεϊσμό και τις κρυφές συναντήσεις στην τοπική συναγωγή, επαναπροσδιορίζει πλήρως τον εαυτό του. Η μητέρα του, με την οποία ο Kit διατηρεί μια τεταμένη σχέση, είναι νοσηλεύτρια, όμως δυσκολεύεται να διαχειριστεί το ενδεχόμενο απώλειας του γιου της. Τώρα καλείται να βρει έναν τρόπο να επανασυνδεθεί μαζί του, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος. Ό,τι ακολουθεί είναι το αφοπλιστικής ειλικρίνειας πορτραίτο μιας δυσλειτουργικής οικογένειας της οποίας τα μέλη ανακαλύπτουν εκ νέου ο ένας τον άλλο, εμποτισμένο με λυτρωτικό χιούμορ και απροσδόκητη αισιοδοξία.

 

Πέμπτη 25/1, 21.00

Otto Baxter: Not A F***ing Horror Story

Σκηνοθεσία: Peter Beard, Bruce Fletcher

2023. Ην. Βασίλειο. 84'

Ο Otto Baxter είναι ένας 35χρονος άνδρας με σύνδρομο Down που πάντα δυσκολευόταν να εκφράσει τα συναισθήματά του. Γι’ αυτό και αποφασίζει να μετατρέψει την περιπέτεια της ζωής του, από τη γέννηση και την εγκατάλειψή του από τη μητέρα του μέχρι σήμερα, σε μια επική ταινία μικρού μήκους με τίτλο «The Puppet Asylum» – ένα εκκεντρικό υβρίδιο κωμωδίας, τρόμου και μιούζικαλ που εκτυλίσσσεται στο βικτωριανό Λονδίνο! Βοηθώντας τον να κάνει το όραμά του πραγματικότητα, αλλά και να αποκτήσει τη δική του φωνή σε έναν κόσμο που τον αντιμετώπιζε πάντα ως «τέρας», οι κινηματογραφιστές φίλοι του, Bruce Fletcher και Peter Beard, τον ακολουθούν για έξι ολόκληρα χρόνια, καθώς πασχίζει να δώσει σάρκα και οστά σε αυτήν την αντισυμβατική, αθυρόστομη αυτοβιογραφία που θα τον φέρει αντιμέτωπο τόσο με το παρελθόν που τον στοιχειώνει όσο και με το αβέβαιο μέλλον του.

Η προβολή της ταινίας συνοδεύεται από το μικρού μήκους φιλμ «The Puppet Asylum» του Otto Baxter.

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

One cut of the dead

One cut of the dead

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Σκηνοθέτης με μπόλικη όρεξη για δουλειά αλλά καθόλου ταλέντο, τα δίνει όλα έτσι...
17 ώρες