"Nosferatu": Υπέκυψε στο σκότος

Δημοσίευση: 25 Ιουνίου 2024, 02:54

Μακράν μια από τις περισσότερο αναμενόμενες ταινίες για την φετινή χρονιά. 

<a href="/nea/o-oyilem-ntafoe-ston-nosferatu-toy-rompert-egkers/67656">O Oυίλεμ Νταφόε στον Nosferatu του Ρόμπερτ Έγκερς</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Oυίλεμ Νταφόε στον Nosferatu του Ρόμπερτ Έγκερς

Το 'Nosferatu" του Ρόμπερτ Έγκερς έχει τρέιλερ, όπου όλα είναι όπως πρέπει, εκτός ίσως από την Λίλι Ρόουζ Ντεπ που υστερεί χαρακτηριστικά σαν "screaming queen", ενώ ορθά πράτει και δεν μας δείχνει το πρόσωπο του λεζαντάτου. 

Πρόκειται για ένα remake στο Nosferatu του F.W. Murnau, το θρυλικό βωβό horror αριστούργημα παραλλαγής στον μύθο του Δράκουλα από το 1922 που με την σειρά του διασκεύασε τρομερά ο Βέρνερ Χέρτζογκ το 1979, με τον Κλάους Κίνσκι, την Ιζαμπέλ Ατζανί και τον Μπρούνο Γκανζ.

Στην ταινία βρίσκεται ο Ουίλεμ Νταφόε, αλλά ενώ έχει προϊστορία δυνατή στον ρόλο, εδώ δεν παίζει τον Nosferatu: ο ρόλος πήγε στον Μπιλ Σκάρσγκαρντ, στο καστ επίσης οι Νίκολας Χουλτ, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, Έμμα Κόριν, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Ραλφ Ίνεσον. 

Ο Έγκερς ήταν φαν του Nosferatu από την παιδική του ηλικία. Στα 17 του σκηνοθέτησε το Nosferatu στο σχολείο με στυλ γερμανικού εξπρεσιονισμού, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε δηλώσει πως το νέο remake αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για εκείνον κυρίως γιατί είναι μια folk βαμπίρ ιστορία που αναμένεται στις αίθουσες τα Χριστούγεννα. Ωραίο τρολάρισμα. 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos