Unfrosted

Ο Τζέρι Σάινφελντ είναι ένας από τους θρυλικότερους stand-up comedians. Η ταινία του για το Netflix είναι μια ανάλαφρη κωμωδία, πιο ρηχή και από το γάλα στο μπολ με τα δημητριακά, που βασίζεται κυρίως στην κωμική φλέβα του πρωταγωνιστή και στις εμφανίσεις γνωστών ηθοποιών σε μικρότερους ρόλους:

Unfrosted - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Την εποχή που το γάλα με τα δημητριακά κυριαρχούσαν ως πρωινό, μια σκληρή εταιρική μάχη ξεσπά για ένα νέο, επαναστατικό γλυκό.

Μια Pop-Tart κωμωδία του Τζέρι Σάινφελντ.

Άποψη: Ο Τζέρι Σάινφελντ είναι ένας από τους θρυλικότερους stand-up comedians, μια κατηγορία από μόνος του και όλοι ξέρουν-ακόμα και αν δεν το έχουν δει-το sitcom Seinfeld, για μια μυθοπλαστική εκδοχή του εαυτού του που επηρέασε καθοριστικά την μετέπειτα κωμωδία.

Κινηματογραφικά δεν κατάφερε να κάνει ποτέ κάτι τόσο ρηξικέλευθο όσο τηλεοπτικά ή στις παραστάσεις του.

Και το Unfrosted του Netflix δεν αποτελεί εξαίρεση. Μια ανάλαφρη κωμωδία, πιο ρηχή και από το γάλα στο μπολ με τα δημητριακά, που βασίζεται κυρίως στην κωμική φλέβα του πρωταγωνιστή και στις εμφανίσεις γνωστών ηθοποιών σε μικρότερους ρόλους, όπως η Μελίσα Μακάρθι, ο Χιου Γκραντ, η Έιμι Σούμερ και ο Πίτερ Ντινκλέιτζ.

Μια μάχη στα 60s για την επικράτηση στην βιομηχανία των δημητριακών με την Kellog’s και την Post να κονταροχτυπιούνται για το νέο τους προϊόν, καθώς και οι δύο θέλουν να εδραιωθούν τόσο ως παιδική συνήθεια όσο και εν γένει ως ξεκίνημα της ημέρας.

Με μια χαριτωμένη και αφελή ελαφρότητα, σαν κάποιες απροβλημάτιστες κωμωδίες της εποχής, ο Σάινφελντ συνεργαζόμενος με τους ίδιους ανθρώπους που έκαναν το animation, Bee Movie (2007), παραδίδει κάτι αντίστοιχο.

Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι κινουμένων σχεδίων και να αφορά παιδιά, μόνο που έτσι όπως έγινε εν τέλει δεν μπορεί να βρει ακριβώς το κοινό της, καθώς απευθύνεται περισσότερο σε ενήλικες, ζητώντας όμως από αυτούς να την δουν σαν παιδιά. Με ένα χιούμορ εύκολο που δεν κοιτά πίσω από την ιστορία, αντιμετωπίζοντάς την όπως όταν οι ήρωες των Looney Tunes συγκρούονται με τους κακούς της ιστορίας.

Έχει κάποιες αστείες σκηνές, κάποια χαριτωμένα gags αλλά σίγουρα υστερεί σε σχέση με το μέγεθος ενός κωμικού όπως ο Seinfeld που μας είχε συνηθίσει σε λεκτικά και έξυπνα αστεία. Άλλωστε, δεν μπορεί να το υπηρετήσει με την ίδια επιτυχία όπως άλλοι που βασίζονται στην σωματική κωμωδία και σε παιδικά αστεία.

Η τελευταία σειρά που έβγαλε ο Ρόουαν Άτκινσον, γνωστός ως Mr. Bean, στο Netflix, αφορούσε έναν τύπο που προσπαθούσε να ξεφύγει από μια μέλισσα μέσα σε ένα σπίτι που είχε πάει να φροντίσει! Και όμως ήταν σαν masterclass κωμωδίας μπροστά στο Unfrosted, διότι ασχέτως του αν ούτε εκείνη η ιστορία είχε κάποιο βάθος ή εξυπνάδα, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από τον μετρ της σωματικής κωμωδίας να κάνει απλώς την δουλειά του.

Το Unfrosted είναι κάπως λίγο για τον Σάινφελντ και κάπως άδικο να τον μαθαίνει το νεότερο κοινό -λόγω Netflix- μέσα από μια τέτοια δουλειά.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2024, 18:24
Ενημέρωση: 5 Ιουνίου 2024, 18:26
Τίτλος:
Unfrosted
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Πλατφόρμα Streaming: 
Release: 
2 Μαϊου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προσκλήσεις: K-Crime

Προσκλήσεις: K-Crime

Το MOVE IT και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σας προσκαλούν στο κινηματογραφικό αφιέρωμα K-Crime, με εννέα νέο-νουάρ...
16 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
93695
Tanweer
6200
Film Group
5450
Feelgood
3993
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos