Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει κάτι εξωπραγματικό: κάθε φορά που ακούει ένα τραγούδι που άκουγε κάποτε μαζί με τον Μάξ, λιποθυμά και μεταφέρεται στο παρελθόν μαζί του.

Παρά την αρνητική επίδραση που έχει αυτή η κατάσταση στην κοινωνικότητά της, την δουλειά της και την ζωή της γενικότερα, η Χάριετ είναι αποφασισμένη να βρει το τραγούδι με το οποίο θα μπορέσει να τον σώσει.

Άποψη: Δέκα χρόνια μετά από την «Εξαφάνιση της Έλενορ Ρίγκμπι: Εκείνοι», ο Νεντ Μπένσον επιστρέφει με μία ταινία που εμπνεύστηκε από το βιβλίο “Musicophilia” του Όλιβερ Σακς αλλά και από το “The Rest is Noise” του κριτικού μουσικής, Άλεξ Ρος, για να δείξει την κινητήρια και την λυτρωτική επίδραση της μουσικής.

Συγκεκριμένα, για την Χάριετ είναι το μόνο όπλο για να σώσει τον νεκρό φίλο της ή τον ίδιο της τον εαυτό.

Κινηματογραφημένο σε ένα ηλιόλουστο Los Angeles, το “The Greatest Hits”, που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ SXSW τον Μάρτιο που μας πέρασε, είναι ένα ρομαντικό sci-fi που αφήνει μία γλυκόπικρη αίσθηση στον θεατή πρώτον με την ιστορία που διηγείται και δεύτερον, με την μουσική ως, αν μη τι άλλο, κεντρικό χαρακτήρα. Έχοντας δει και άλλες ταινίες να μεταχειρίζονται το ίδιο σκηνικό (“Press Play”), μπορούμε άφοβα να πούμε πως η συγκεκριμένη έχει έναν ιδιαίτερο indie χαρακτήρα και, εννοείται, καλύτερο soundtrack.

Η Λούσι Μπόιντον (“The Pale Blue Eye”, “The Ipcress File”) τριγυρνά σαν άλλη Ζόι Κράβιτς από το “High Fidelity” όμως με φανερή θλίψη και ακουστικά στα αυτιά, για να αποφύγει (παραδόξως) κάθε απρόσμενο άκουσμα μουσικής, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Παράλληλα, ο Τζάστιν (στον ρόλο ο Ντέιβιντ Παρκ του “Beef”) προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό των γονιών του.

Κάπου μέσα σε όλη την απώλεια, οι δυο τους βρίσκουν παρηγοριά ο ένας στον άλλον και με όχημα την μουσική φτάνουν σε ένα λυτρωτικό τέλος που περιλαμβάνει time travelling προφανώς.

Η χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι αυθεντική και αρκετά χαριτωμένη, ενώ ακόμα και στις δύσκολες στιγμές τους, όταν η λύπη τους τους καταπίνει ολόκληρους, παραμένουν με πολύ γλυκό τρόπο ενωμένοι.

Στο σύνολο, το “The Greatest Hits” μπορεί να υπολείπεται από έναν ωραίο τίτλο, όμως σίγουρα δεν υπολείπεται από συναισθήματα. Και ακόμα και αν δεν έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα έκαναν μία rom-com μοναδική, αυτό καταφέρνει και περνάει τα μηνύματά του με διακριτικό τρόπο σε αυτούς που θέλουν να τα αντιληφθούν.

Το ”The Greatest Hits” είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Disney+.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Ιουνίου 2024, 16:32
Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2024, 16:35
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Greatest Hits
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Caine Mutiny Court-Martial

The Caine Mutiny Court-Martial

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί το στρατοδικείο του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Μάρικ, ο οποίος...
1 day

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
93695
Tanweer
6200
Film Group
5450
Feelgood
3993
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos