Tο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας πλησιάζει
Λίγες εβδομάδες απομένουν για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, που φέτος κλείνει τα 13 χρόνια ζωής. Από τις 27 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου 2021, οι σινεφίλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά δεκάδες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, αλλά και να απολαύσουν ένα πυκνό σε κινηματογραφικές εικόνες, ιστορικές αναλύσεις και καλλιτεχνικές μελέτες αφιέρωμα στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.
ΣΧΕΤΙΚΑΤο Untold Film Festival παρουσίασε το πρόγραμμά του
Η προκριματική επιτροπή της φετινής διοργάνωσης επέλεξε, μέσα από ένα σύνολο 308 συμμετοχών από όλο τον κόσμο, 34 ελληνικές και 40 διεθνείς μικρού μήκους ταινίες, καθώς και 25 μικρού μήκους animation, για να διαγωνιστούν στο επίσημο πρόγραμμα του 13ου ΔΦΚΛ.
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Εθνικού και του Διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος, όπου θα απονεμηθούν από τρία βραβεία καλύτερης ταινίας, είναι η Τζίνα Πετροπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και παραγωγός, με τους Γιώργο Γεωργακόπουλο, σκηνοθέτη (Ιφιγένεια, όχι άλλα δάκρυα), Μαρίνα Τσικλητήρα, δημοσιογράφο και κριτικό κινηματογράφου, Άκυ Μητσούλη, σκηνοθέτη, και Ρόμπυ Εκσιέλ, καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΦΚΛ, να πλαισιώνουν την πενταμελή επιτροπή.
Στην τριμελή κριτική επιτροπή του τμήματος Animation, που θα επιλέξει την καλύτερη ταινία ανάμεσα σε 25 μικρού μήκους animation, πρόεδρος είναι ο σκηνοθέτης Αντώνης Ντούσιας (Αίνιγμα, Βίαιη εξίσωση), με μέλη την Ιφιγένεια Σδούκου, εικαστικό, και τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, φιλόλογο και θεωρητικό του κινηματογράφου.
Περισσότερες πληροφορίες για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας μπορεί να αναζητήσει κανείς στο επίσημο site της διοργάνωσης, όπου θα γίνουν και οι προβολές των ταινιών ελεύθερες για το κοινό αλλά και το ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση στη Θεσσαλία». Η πολυποίκιλη επετειακή ενότητα, που εντάσσεται στον γενικό εορτασμό για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης Ελλάδα 2021 και θα συνδυάζει την ιστορική έρευνα και το εθνολογικό στοιχείο με την καλλιτεχνική έκφραση, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στοιχεία και μαρτυρίες της εποχής, σύντομα βίντεο με συνεντεύξεις και διαδικτυακές ομιλίες από ιστορικούς και μελετητές, ζωγραφικές και ενδυματολογικές διαλέξεις, όπως και μια καθαρά κινηματογραφική ενότητα πάνω στην αντιμετώπιση του εμβληματικού αγώνα του 1821 από το σινεμά και την τηλεόραση. Οι διαγωνιζόμενες ταινίες:

Ελληνικό Διαγωνιστικό
Arrows του Νίκου Βίττη
Badland του Χρήστου Πυθαρά
Dakar του Στέλιου Μωραϊτίδη
Hansel της Βίβιαν Παπαγεωργίου
Happy της Γιούλης Αναστασοπούλου
Madonna F64.0 του Σταύρου Μαρκουλάκη
The mouse story του Μιλτιάδη Χριστίδη
Pola της Ναταλίας Λαμπροπούλου
Politically correct του Δημήτρη Φίλη
Take it and end it του Κυρηναίου Παπαδημάτου
Tomorrow is a long time του Ιωάννη Πλα
Wreathless του Τζορτζ Σέφερ
Ανάπαυσις του Δημήτρη Παπαγιαννόπουλου
Το βάζο του Κυριάκου Ρόντση
Το βάρος της θάλασσας του Κωστή Αλεβίζου
Βιολέτα του Φοίβου Ήμελλου
Για τον έναν θεατή μου της Μαρίας Έλενας Μητροδήμα

Η γραμμή του Λουκά Αγέλαστου
Δυο σταγόνες νερό της Σπυριδούλας Γούσκου
Έκδυσις του Παύλου Σιφάκη
Εν Σκύρω του Άρη Παυλίδη
Ηρώ/he.ro:/ του Αλέξη Κούκια-Παντελή
Η ηχώ της αιωνιότητας του Γεράσιμου Παπαχρηστόπουλου
Καρτ ποστάλ από το Ελληνικό της Αφροδίτης Κατερινοπούλου
Μαμά του Δημήτρη Ζούρα
Μια μέρα ακόμα των Λουκά Γρέβη και Ελευθερίας Τσεκούρα
Μοσχαράκι κοκκινιστό του Νίκου Καλλιπολίτη
Πάμε για μπύρες του Χάρη Γιουλάτου
Πρώτος έρωτας του Χάρη Ραφτόγιαννη
Συν είδηση της Ακριβής Κόλλια
Το ταξίδι του Οδυσσέα – Η τέχνη της μνήμης του Μαρίνου Σκλαβουνάκη
Τοπίο με καλύβα και δάσος του Ηλία Ντούλη
Τρία βήματα του Βασίλη Δημόπουλου
Φυσικά του Δημήτρη Στασινόπουλου
Τις ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού και της κατηγορίας animation, μπορείτε να τις δείτε εδώ.
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων