Η οπτική ταυτότητα του 47ου Φεστιβάλ Δράμας

Published: 1 Jul 2024, 12:24
Συντάκτης:

Το 47ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας αποκάλυψε την οπτική του ταυτότητα, την οποία επιμελήθηκε ο Δραμινός γραφίστας Κωνσταντίνος Παυλίδης, με τα 10 πόστερ που παρουσίασε, να έχουν εμπνευστεί από δύο ελληνικές μικρού μήκους ταινίες, το «Μια Ζωή σε Θυμάμαι να Φεύγεις» της Φρίντας Λιάππα και το «Μια Θέση στον Ηλίο» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

<a href="/en/nea/festival-dramas-taxideyei-ston-kinimatografo-irida/69747">Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Με τα λόγια του δημιουργού: 

"H φετινή οπτική ταυτότητα του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) αντλεί έμπνευση από τα κινηματογραφικά καρέ. Χρησιμοποιώντας σκηνές από δύο ταινίες σπουδαίων Ελλήνων σκηνοθετών στους οποίους θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα (Μια ζωή σε θυμάμαι να φεύγεις της Φρίντα Λιάππα και Μια θέση στον ήλιο του Κωνσταντίνου Γιάνναρη), δημιουργείται μια οπτική γλώσσα που αποτελεί φόρο τιμής στο έργο τους. Με οδηγό το λογότυπο του φεστιβάλ, οι φωτογραφίες στις αφίσες δημιουργούνται από μικρά τετράγωνα, ενσωματώνοντας με αυτό τον τρόπο την κεντρική αισθητική του λογοτύπου στην όλη ταυτότητα. Η επιλογή διαφόρων σχημάτων στο φόντο των αφισών, συμβολίζει τα καρέ, την εξέλιξη καθώς και τους διάφορους τρόπους ερμηνείας των ταινιών από το κοινό, αναδεικνύοντας έτσι τη δυναμική φύση του κινηματογράφου. Στις ψηφιακές εφαρμογές (website, social media) οι εικόνες περνούν μέσα από τα γεωμετρικά σχήματα, δημιουργώντας ένα μοναδικό εφέ που ενισχύει την αίσθηση της κίνησης και της διαδοχικότητας των καρέ. Η τυπογραφία είναι λιτή και δυναμική, προσφέροντας τα απαραίτητα στοιχεία χωρίς να αποσπά την προσοχή από το κεντρικό οπτικό μήνυμα. Τα κείμενα είναι τοποθετημένα με ακρίβεια και ισορροπία, προσδίδοντας σαφήνεια και αμεσότητα στο μήνυμα».

Το 47ο Φεστιβάλ Δράμας θα διεξαχθεί φέτος 2-9 Σεπτεμβρίου 2024. 



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Hitman, από την Spentzos Hitman, από την Spentzos