Σύνοψη: Η Τάσι είναι μια δυναμική, πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν προπονήτρια που δεν απολογείται για τις μεθόδους της εντός και εκτός γηπέδου. Είναι παντρεμένη με έναν πρωταθλητή, ο οποίος δέχεται απανωτές ήττες.

Η στρατηγική της για την ανάκαμψη του συζύγου της παίρνει αναπάντεχη στροφή όταν εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με τον ξοφλημένο Πάτρικ — τον πρώην καλύτερο του φίλο και παλιό σύντροφο της Τάσι.

Καθώς το παρόν και το παρελθόν τους έρχονται σε σύγκρουση και η ένταση κλιμακώνεται, η Τάσι πρέπει να αναρωτηθεί ποιο είναι το τίμημα της νίκης.

Άποψη: Ο Λούκα Γκουαντανίνο φημίζεται για τα ερωτικά του μελοδράματα και τις ιστορίες ενηλικίωσης, από την Melissa P., πίσω στα ξεκινήματά του το 2005 και το A Bigger Splash (2015) μέχρι τα Call me By Your Name (2017), Bones and All (2022) και τώρα το Challengers ενώνοντας το μελόδραμα, το coming of age με τις ταινίες για τένις και αθλήματα.

Η Ζεντάγια με ένα αφοπλιστικά κουλ παίξιμο στον ρόλο αφενός μιας απαιτητικής αλλά και καταπιεσμένης προπονήτριας αφετέρου του έφηβου εαυτού της που διψά για νίκη και καταξίωση μπλέκεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο που όλους θα τους οδηγήσει στα άκρα και σε άλλους δρόμους από αυτούς που φαινομενικά είχαν αρχίσει να χαράζουν.

Οι Αντίπαλοι δεν είναι μια ταινία για τένις, αν και έχει πολύ από αυτό. Εντυπωσιακές σκηνές στο γήπεδο με εξαιρετικές λήψεις και χρήση της κάμερας χάρη και στην μαεστρία του ταϊλανδού φωτογράφου και χρόνια συνεργάτη του Weerasethakul, Sayombhu Mukdeeprom που θα τον θαυμάσουμε και στο επερχόμενο Trap του Σιάμαλαν.

Οι φαν του αθλήματος θα χαρούν με τον πυρετώδη τρόπο που κινηματογραφούνται οι αρκετές σκηνές με τους αντίπαλους επί τω έργω, μέσα από  μια αποθέωση των σωμάτων.

Σώματα ιδρωμένα, νεανικά, γεμάτα ομορφιά και δύναμη τα οποία δοξάζει ο σκηνοθέτης καθώς πάνω από όλα η ταινία είναι ένα ερωτικό και όχι αθλητικό δράμα. Αυτό που κινητοποιεί τους τρεις ήρωες τόσο στο παρελθόν, στην εφηβεία τους, όσο και στο παρόν, γύρω στα τριάντα τους, είναι τα συναισθήματα που μοιράζονται. Ο Αρτ είναι ένας παίκτης που ουδέποτε ήταν κάτι συγκλονιστικό αλλά κατάφερε χάρη στην επιμονή της συντρόφου του που τον μανατζάρει να ξεχωρίσει και να πετύχει αρκετές νίκες, έχοντας όμως μια μόνιμη ανασφάλεια και συναισθηματική ανωριμότητα. Ο Πάτρικ είναι ο χειριστικός τύπος που βρίσκει τρόπο να υπάρχει αλλά λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα έχει αποτύχει και διψά για μια ανάκαμψη. Και η Τάσι είναι εκείνη που τους ενώνει και τους απομακρύνει, που τους οδηγεί στον θρίαμβο και στον πάτο.

Ως έμπειρος σκηνοθέτης ερωτικών περιπετειών, κινείται με μαεστρία ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν, ανάμεσα στα συναισθήματα και στις μεταβολές τους, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή με την θρίλερ διάθεση που τον διακατέχει. Λίγο μπερδεμένο χρονικά εξαιτίας των αλλεπάλληλων πέρα δώθε σε παρόν και παρελθόν που ίσως κάπως αποπροσανατολίζει παρά αναδεικνύει και σίγουρα προβλέψιμο και κλισέ.

Μια mainstream ιστορία ερωτικής ενηλικίωσης που αυτό που την διαφοροποιεί από τον σωρό είναι η καλή σκηνοθεσία, τα ωραία πλάνα και ο ρυθμός που μένει αμείωτος μέχρι τέλους, παρότι δεν πάει σε μονοπάτια που δεν έχεις φανταστεί.

Γνώστης όμως της ψυχολογίας του κοινού του και της σαγήνης που θα του προκαλέσει η ιστορία τους, δεν απογοητεύει, αντιθέτως εκπληρώνει τους σέξι στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκε.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Απριλίου 2024, 12:01
Ενημέρωση: 2 Μαΐου 2024, 03:46
Τίτλος:
Challengers (Οι αντίπαλοι)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
131
Εταιρία διανομής: 
Release: 
25 Απριλίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos