To ντοκιμαντέρ "Underwonder" κόβει την ανάσα

Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2024, 14:15
Συντάκτης:

Σύνοψη: To «Underwonder» είναι η νέα παραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, με πρωταγωνιστές μια ομάδα έμπειρων σπηλαιοδυτών, σε σκηνοθεσία Κώστα Καρύδα.

<a href="/home-cinema-vod/book-clarence/69837">The book of Clarence</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe book of Clarence

Η σειρά μας εισάγει στον εντυπωσιακό αλλά και δυσπρόσιτο κόσμο των υποβρυχίων σπηλαίων της Ελλάδας, αποκαλύπτωντας μυστήρια και ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Άποψη: Χuες το βράδυ παραβρεθήκαμε στην επίσημη προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εντυπωσιακή αίθουσα των Village Cinema στο The Mall Athens, Vmax Sphera.

Με λαμπερούς καλεσμένους, από τους συντελεστές και τον δήμαρχο της Βουλιαγμένης μέχρι την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Αρσενάκο, παρακολουθήσαμε το πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται ανήμερα του Πάσχα, 5 Μαΐου, και θα συνεχίσουν για τις επόμενες τρεις Κυριακές του Μαΐου.

Τέσσερα σπήλαια της Ελλάδας, τέσσερις βιβλιοθήκες της χώρας μας και της Γης, όπως το αποκάλεσε ο Γιώργος Βανδώρος, ο επικεφαλής της ομάδας σπηλαιοδυτών, με το πρώτο επεισόδιο να ξεκινάει με την Λίμνη Βουλιαγμένης, ενώ στα επόμενα θα δούμε το σπήλαιο της Αμφιτρίτης στην Πάρο, το σπήλαιο του Διρού στην Πελοπόννησο και το σπήλαιο των Ελεφάντων στην Κρήτη.

Ένα τοπίο με γεωλογικό ενδιαφέρον και φυσικό πλούτο, το οποίο η ομάδα προσπαθεί να εξερευνήσει μέχρι το βαθύτερο σημείο του.

Στόχος τους να βρουν αν και πού είναι ο πάτος του σπηλαίου, το οποίο, ίσως δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι, πως υπογείως καλύπτει σχεδόν όλη την περιοχή της σημερινής Βουλιαγμένης.

Εντυπωσιακό και αξιοθαύμαστο, από το σθένος των ανθρώπων μέχρι τον τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για να μπορέσει να αποτυπωθεί στην κάμερα κάτι τέτοιο. Πλάνα που κόβουν την ανάσα, με ένα βυθό και μια μικρή ομάδα σπηλαιοδυτών που σαν αστροναύτες πλέουν στο διάστημα, στο άγνωστο θέλοντας να αναδείξουν την γεωλογική ιστορία αλλά και την επικινδυνότητα του όλο εγχειρήματος.

Μια καλογυρισμένη παραγωγή που δεν έχει κάτι να ζηλέψει από ντοκιμαντέρ του εξωτερικού. Αν κάτι λείπει, είναι ίσως η σιωπή του βυθού. Το voice over είναι αρκετό και ίσως θα βοηθούσε περισσότερο αν ο θεατής βυθιζόταν στην ίδια σιωπή στην οποία βρέθηκαν και εκείνοι.

Ανεξαρτήτως αυτού, αξίζει απόλυτα την θέαση μας.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 day

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos