The Last Kingdom: Seven Kings Must Die

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Μετά τον θάνατο του Βασιλιά Έντουαρντ, ο θρόνος του βασιλιά των Αγγλοσαξόνων αναζητεί διάδοχο και συγκεκριμένα γίνεται αντικείμενο μάχης μεταξύ των γιων του αποθανόντος βασιλιά. Παράλληλα, ο Ούτρεντ γνωρίζει για την προφητεία ότι οι επτά βασιλιάδες πρέπει να πεθάνουν πριν ενωθεί επιτέλους η Αγγλία και γι’ αυτό οι αποφάσεις του θα είναι καθοριστικές για την συνέχεια.

Άποψη: Μόλις έναν χρόνο πριν έφτασε το “The Last Kingdom” στο τέλος του και το -πάντα σε εγρήγορση- Netflix ετοίμασε ήδη το sequel που συνεχίζει το όνειρο για την ενωμένη Αγγλία από τον θάνατο του Βασιλιά Εδουάρδου. Η επιτυχημένη σειρά που ξεκίνησε το BBC Two (και στην οποία από νωρίς έβαλε το χεράκι του το Netflix) επαναφέρει όλους τους γνωστούς χαρακτήρες της σειράς και κυρίως, επαναφέρει όλη την ενέργεια στην αντιπαλότητα των Αγγλοσαξόνων και των Βίκινγκς.

Η ταινία “Seven Kings Must Die” θα γίνει το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας, η ολοκλήρωση μιας επικής και πολύχρονης μάχης με πολλά θύματα και πολλές μηχανορραφίες. Βέβαια, και αυτήν την φορά αυτή είναι η βασική οδός που ακολουθεί το σενάριο της Μάρθα Χίλιερ και ο φακός του Edward Bazalgette για μία εμπειρία εφάμιλλη της σειράς και μπορούμε να πούμε πως οι φαν δεν θα απογοητευτούν από το αποτέλεσμα, έχοντας πάντα υπόψιν βέβαια ότι δεν θα μπορούσε όλη η πλούσια ιστορία που εμπνεύστηκε ο Μπέρναντ Κόρνγουελ από αληθινά γεγονότα να χωρέσει σε μία ταινία σχεδόν δύο ωρών.

Παρόλα αυτά, η ταινία είναι περιεκτική και επιμένει στα πιο σημαντικά σημεία της ιστορίας, ίσως με μερικές αχρείαστες προσθήκες που έχουν τις ρίζες τους στις σύγχρονες τάσεις. Γεγονός που σίγουρα θα ξενερώσει μεγάλη μερίδα του κοινού, και όχι άδικα, διότι άλλο το να αποκόπτεις μικρές λεπτομέρειες λόγω χρόνου και άλλο να προσθέτεις καταστάσεις για να υπάρχει συμπερίληψη.

Πέρα από αυτά, ωστόσο, οι έχθρες που γεννούν δολοπλοκίες είναι ένα μοτίβο που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, όπως και οι αιμοβόρες μάχες για την διεκδίκηση του θρόνου. Οι χαρακτήρες είναι σαν να μην έλειψαν ποτέ και ειδικά ο Αλεξάντερ Ντρέιμον αποδεικνύει (για τελευταία φορά) πόσο του πηγαίνει ο ρόλος.

Συνολικά θα λέγαμε ότι το “Seven Kings Must Die” αν και αποχαιρετάει το σύμπαν του “The Last Kingdom” αξιοπρεπώς, δεν είναι για τους απαιτητικούς και τους φανατικούς ακολούθους της σειράς. Το γεγονός ότι η σειρά δεν τελείωσε με μία έκτη σεζόν αλλά με μία ταινία δείχνει μία προχειρότητα ή μία αγγαρεία για το τέλος και είναι αναπόφευκτο πολλοί να στραφούν εναντίον όλης της παραγωγής. Πάντως, για τα δικά μας μέτρα είναι μία απόφαση που δούλεψε και στάθηκε έντιμα μπροστά σε αυτήν την μεγάλη ιστορία των τελευταίων χρόνων.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Aug 2023, 16:48
Ενημέρωση: 6 Aug 2023, 16:48
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Last Kingdom: Seven Kings Must Die
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
111
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos