Πέθανε η Ανζελίκ Κουρούνη: Κατέγραψε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Δημοσίευση: 6 Μαΐου 2024, 20:34
Συντάκτης:

Πέθανε η δημοσιογράφος και σκηνοθέτρια Ανζελίκ Κουρούνη, η οποία μέσα από την έρευνά της και το έργο της κατέγραψε την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο, η ντοκιμαντερίστρια, παραγωγός, συγγραφέας, ανταποκρίτρια στην Ελλάδα γαλλόφωνων Μέσων και εμβληματική «φωνή» στον αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, Ανζελίκ Κουρούνη

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσώπική Υπόθεση» της Ανζελίκ Κουρούνη, ήταν ένα από τα ντοκιμαντέρ που ξεσκέπασαν το νεοναζίστικο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, παρά τις απειλές που δέχτηκε τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της.

Κατά την πενταετή έρευνά της για το νεοναζιστικό μόρφωμα, η Ανζελίκ Κουρούνις συγκέντρωσε πάνω από 100 ώρες υλικού. O συνεργάτης της και συνσεναριογράφος, Θωμάς Ιακόμπι, έπεσε θύμα επίθεσης δύο φορές, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο εξοπλισμός τους κλάπηκε και καταστράφηκε.

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας», ήταν η μοναδική ταινία που έγινε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μια συνταρακτική μαρτυρία για τον πολύμορφο αγώνα προκειμένου η εγκληματική οργάνωση να οδηγηθεί στη φυλακή. Στόχος της ήταν, όχι μόνο η μαρτυρία των γεγονότων, αλλά και να δοθεί απάντηση στο πώς κατάφερε το «καρκίνωμα» του φασισμού να αναπτύσσεται στην Ελλάδα, παρά την ιστορική γνώση, καθώς και στο γιατί η Χρυσή Αυγή παρέμεινε παρούσα στην πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια.

Η άποψη του MOVE IT για την ταινία. 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos