Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Δύο φίλες εκ των οποίων η μία βασανίζεται από ανθρωπόμορφα 'τέρατα', ενώ η άλλη προσπαθεί να απαλλάξει τον κόσμο απ' αυτά.  Ή αλλιώς ο John Wick στη κοριτσίστικη έκδοση. 

Γνώμη  Γυρνάς σπίτι κομμάτια ύστερα από ανελέητο κυνηγητό φθηνού λαδιού στα σούπερ μάρκετ, ανοίγεις την TV και αντικρίζεις Γαρδέλη και Καλομοίρα να παλεύουν με κατσαρίδες και νυχτερίδες. Άρα, Νetflix με την εικόνα μιας αιματοβαμμένης τύπισσας με μαχαίρι να αποτελεί μονόδρομο. Ballerina... ειναι η κολλητή της, μπορεί και το αίσθημα της ( δεν αποσαφηνίζεται πλήρως).

Πολύ γρήγορα καταλαβαίνεις όμως γιατί η πρωταγωνίστρια θα χύσει αίμα έτσι ώστε να δώσει ένα μάθημα σε όσους την πείραξαν.

Όποιος δεν έχει παρακολουθήσει ταινία εκδίκησης Made From Korea ή έστω πως γίνονται οι περιπέτειες εκεί, καλό θα ήταν να γίνει η αρχή τώρα.

Θα σπάσουμε στο ξύλο ότι κινείται; Βεβαίως!

Θα λούσουμε κάθε πλάνο με μελαγχολία και νέον σκηνικά; Απόλυτα!

Αυτή είναι η ταινία μέσα σε 90 λεπτά. Θα μπορούσε να διαρκεί περισσότερα μιας και τα λίγα flashback μεταξύ των δύο κοριτσιών δε προλαβαίνουν να σε κάνουν μέλος της παρέας τους.  Ίσως γι αυτό ο σκηνοθέτης πετάει κάτι γυμνοσαλιαγκες χαρακτήρες που αξίζουν βίαιη εξόντωση χωρίς περαιτέρω συναισθηματικό υπόβαθρο.

Οπως και να χει, η πρωταγωνίστρια (που δεν έχει σχέση με μπαλαρίνες και χορευτικά) περνάει στωικά από κύματα βλαμμένων, πετσοκοβοντας τους με κάθε πιθανό τρόπο.

Δεν πρόκειται για το Ιερό Δισκοπότηρο στον τομέα της δράσης. Η φρενήρης κάμερα χωμένη στο πρόσωπο σου σε βάζει στη καρδιά των γεγονότων, συνάμα βέβαια χρειάζεσαι ντεπον με τόσο κούνημα που πέφτει.

Με βαθιές επιρροές από τα υπέρβίαια μελοδράματα του John Woo δε γίνεται να μην συγχωρήσεις τις οποίες αστοχίες.

Από την άλλη, δε σου μένει και κάτι με αποτέλεσμα να αναρωτιέσαι πόσα bodycount θα ζήσουμε μέσα στο 2023. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν  βράδυ της Κυριακής θα δεχόμαστε επιθέσεις αγάπης από Δημάρχους, καλύτερα να δω τη φίλη της μπαλαρίνας να ισοπεδώνει μέσα από αυτό το τίμιο βίντεο κλιπ εκδίκησης.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Οκτ. 2023, 16:13
Ενημέρωση: 25 Οκτ. 2023, 16:13
Τίτλος:
Βallerina
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos